Text Size

Clujul, alături de Japonia, Suedia și America, se află pe podiumul ”World Sushi Cup”, 2014

Publicitate

Campionatul Mondial de Sushi ”World Sushi Cup 2014” a avut loc în capitala Țării Soarelui Răsare, în Tokyo, în perioada 20 – 21 August, unind în cadrul concursului  bucătari din Europa şi America, de la restaurante cunoscute la nivel internaţional.

Clujul s-a numărat printre cei care au ţinut în mână cupa câştigătoare, în Țara Sushi-ului.
Alexandru Răcătău, bucătarul de la Tokyo Japanese Restaurant, instruit de Master Chef Tsuchiya Naofumi, originar din Japonia, a luat în acest an locul III la ”World Sushi Cup”.

Concursul a avut la bază două secţiuni: ”Edomae Sushi”(Traditional) şi ”Creative Sushi”. Prima secţiune din concurs, ”Edomae Sushi”, a avut loc în data de 20 August şi a pus accentul pe pregătirea unui platou cu sushi tradiţional japonez, surprinzând acurateţea bucătarilor.

Cea de-a doua secţiune, numită ”Creative Sushi”, din 21 August, a dorit să transpună modul în care bucătarii din diferite colţuri ale lumii percep prepararea unui Sushi original, aducând în atenţia juriului partea creativă a bucătarilor, moment în care arta se îmbină cu ştiinţa.

Reprezentantul Tokyo Group este considerat un artist la locul de muncă, datorită pasiunii sale de a crea şi a răbdării care îi vine în ajutor în perfecţionarea de zi cu zi.
În acest an, bătălia s-a dat pentru primele trei locuri, acordate celor mai buni bucătari din concurs. Modalitatea de premiere a fost diferită faţă de cea de anul trecut, căci premiile au constat în locul I, II şi III, ceilalţi concurenţi primind doar diplome de participare.

Alexandru Răcătău a câştigat în cadrul ambelor secţiuni locul III, aflându-se pe podiumul ”World Sushi Cup”, alături de ceilalţi câştigători din Japonia, Suedia şi un japonez din America: ”E o presiune foarte mare, mai ales când participi pentru prima dată la un astfel de concurs! A contat foarte mult că am fost format de către Tsuchiya Naofumi, bucătar japonez, e altceva să înveţi să prepari sushi de la o persoană care cunoaşte tradiţia culinară din Japonia cu adevărat. Înţelegi asta mai ales când ai de pregătit în faţa unui juriu un sushi tradiţional, în Tokyo din Japonia, şi simţi cum te ajută regulile învăţate la Tokyo din Cluj”, spune Alexandru Răcătău.

Master Chef Tsuchiya Naofumi se află de 11 ani în domeniul HoReCa şi a instruit zeci de bucătari de sushi, care lucrează în restaurantele Tokyo Group sau în străinătate. După o experienţă frumoasă de anul trecut, în care s-a întors acasă cu medalii de aur, acum, ajungând Alexandru pe piedestalul din Japonia, Tsuchiya Naofumi spune că: ”Bucuria e mare, e foarte mare. Și sunt mândru de Alex. În astfel de momente, simt că după 11 ani de muncă, îmi primesc răsplata. Și clar, efortul merită când treci prin astfel de emoţii pentru cei pe care îi pregăteşti pe acest drum.”

Despre participare ”World Sushi Cup” 2014

”World Sushi Cup 2014” se află la cea de-a doua ediţie. Anul acesta concursul internaţional de sushi a avut loc în Tokyo, capitala Japoniei.
Alexandru Răcătău a câştigat locul III la cele două secţiuni din concurs, fiind unul dintre favoriţii juriului datorită tehnicii corecte de pregătire a sushi-ului tradiţional şi datorită modului în care şi-a prezentat viziunea unui sushi original, cu accente fusion.
Acesta a participat la un examen în Tokyo, cu o zi înainte de concurs, alături de ceilalţi concurenţi înscrişi benevol, primind centura neagră în sushi.
Și anul trecut, Clujul s-a făcut cunoscut prin câştigarea a două premii la ”World Sushi Cup 2013”: ”Gold Sushi Award”, presented by Norwegian Seafood Council şi ”Gold Sushi Restaurant Award”, presented by Chiba Kogyo Bank.

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________