Text Size

Campionatul International de gatit in aer liber - Cupa Aradului in gastronomie 2013

Publicitate

CAMPIONATUL INTERNAŢIONAL DE GĂTIT ÎN AER LIBER - CUPA ARADULUI ÎN GASTRONOMIE 2013
Strand Neptun, Arad, 01 – 02 Junie 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca.

Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei. Se vor regăsi elemente de festival gastronomic, în acest sens am propus competiţia pentru profesioniști și amatori ”Masters of Flames”, care se va desfaşura pe parcursul a douaă zile (sâmbătă şi duminică) context în care toţi cei înscriși în concurs vor avea ocazia de a se prezenta la categoria ceaun.

Categoriile de concurs individuale vor scoate în evidenţă abilităţile profesionale constituinduse ca un antrenament pentru competiţia care îi va aduce în prim-plan pe cei mai iscusiţi bucătari din Sud-Estul Europei şi nu numai, respectiv Cupa Aradului în Gastronomie.

Încă de la începuturile sale, Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber şi-a propus să acopere vidul din zona artei culinare româneşti şi să impună conceptul de „bucătărie-cultură”.
Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi.

PROGRAMUL COMPETIŢIEI
CLASA Cooking Live - Bucătărie Caldă
Individual 60 minute (45 minute gătit + 15 minute curăţenie)
SECŢIUNEA PROFESIONIŞTI
Sâmbătă şi duminică pe scena evenimentului (Outdoor)
În cadrul Clasei ”Bucătărie Caldă”, fiecare concurent poate participa la una sau mai multe categorii. Concurentul va avea la dispoziţie o boxă, echipată cu aragaz, cuptor, frigider şi priză electrică. Atât ingredientele, cât şi ustensilele de gătit şi farfuriile vor fi aduse de către concurenţi.
Sâmbătă
CATEGORIA A - Preparate etnice

1. timp de desfășurare: 45 minute;
2. nr. porții preparate: 2 porţii: o porție pentru jurizare și una pentru prezentare;
3. preparatul trebuie să fie însoțit de denumire și reţetă (ingrediente, cant., mod depreparare);
4. la finalul preparării concurenţii trebuie să cureţe spaţiul în care au gătit și să-l pregătească
pentru prezentare și jurizare, având la dispoziție 15 minut. În caz contrar, concurenţii vor
pierde puncte, putând fi chiar descalificaţi.
CATEGORIA B - Preparate din pasăre
1. timp de desfășurare: 45 minute;
2. nr. porții preparate: 2 porţii: o porție pentru jurizare și una pentru prezentare;
3. preparatul trebuie să fie însoțit de denumire și reţetă (ingrediente, cant., mod depreparare);
4. la finalul preparării concurenţii trebuie să cureţe spaţiul în care au gătit și să-l pregătească
pentru prezentare și jurizare, având la dispoziție 15 minut. În caz contrar, concurenţii vor
pierde puncte, putând fi chiar descalificaţi.
Duminică
CATEGORIA C - Preparate din porc
1. timp de desfășurare: 45 minute;
2. nr. porții preparate: 2 porţii: o porție pentru jurizare și una pentru prezentare;
3. preparatul trebuie să fie însoțit de denumire și reţetă (ingrediente, cant., mod depreparare);
4. la finalul preparării concurenţii trebuie să cureţe spaţiul în care au gătit și să-l pregătească
pentru prezentare și jurizare, având la dispoziție 15 minut. În caz contrar, concurenţii vor
pierde puncte, putând fi chiar descalificaţi.
CATEGORIA D - Preparate din peşte
1. timp de desfășurare: 45 minute;
2. nr. porții preparate: 2 porţii: o porție pentru jurizare și una pentru prezentare;
3. preparatul trebuie să fie însoțit de denumire și reţetă (ingrediente, cant., mod depreparare);
4. la finalul preparării concurenţii trebuie să cureţe spaţiul în care au gătit și să-l pregătească pentru prezentare și jurizare, având la dispoziție 15 minut. În caz contrar, concurenţii vor pierde puncte, putând fi chiar descalificaţi.

CLASA PREZENTARE ARTISTICĂ (Cold Dish)
Secţiuni: Profesionişti şi amatori

(Piese decorative realizate din materiale comestibile – zahăr, aluat, marţipan, fructe, legume, brânză, gheaţă, peşte, pui şi combinaţii între ele)
Sâmbătă şi duminica – Expo Arad, (Program Indoor)

În cadrul Clasei Prezentare Artistică, fiecare concurent/echipă poate participa la una sau mai multe categorii. Fiecare va avea la dispoziţie un spaţiu de prezentare pus la dispoziţie de către organizatori gratuit, spaţiu pe care îl va putea decora la libera alegere. Atât ingredientele, cât şi platourile de prezentare vor fi aduse de către concurenţi. În cadrul acestei clase, se prezintă un meniu pentru 6 persoane plus un platou pentru expunere de o persoană. Numărul maxim de membri într-o echipă este de 3 persoane, fiind permisă şi participarea individuală. În cadrul acestei clase, se va acorda şi cupa pentru asocierea de băuturi cu preparatele prezentate.

Sâmbătă
CATEGORIA A - Platou Rece

1. prezentare pentru 6+1 persoane
2. tematică: Starters
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)
CATEGORIA B - Desert
1. prezentare pentru 6+1 persoane
2. tematică: Desert Festiv
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)
Duminică
CATEGORIA C - Patiserie
1. prezentare pentru 6+1 persoane
2. tematică: Preparate pentru Coffee Break
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)
CATEGORIA D - Peşte
1. prezentare pentru 6+1 persoane
2. tematică: Preparate din peşte
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)
CATEGORIA E - Carving
1. prezentare
2. tematică: Fiinţa umană şi universul
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)
CATEGORIA F – Asocierea băuturilor cu preparatele
Valabilă în ambele zile.

CLASA COOKING SHOW – Masters of Flames (Cooking Live Outdoor)
Secţiunea profesioniști și amatori (ceaun: supă / ciorbă şi fel de bază)

În cadrul competiţiei fiecare concurent va primi un stand 3m x 3m, masa de lucru, ceaun, arzător, butelie cu gaz lichefiat. Concurentul poate participa individual sau in echipă (maxim 3 persoane). Cantitatea obligatorie de mâncare gătită este pentru 100 de porţii (maxim 300g/1 porţie). Tematică: ciorbe şi tocăniţe bine condimentate.
Sâmbătă - categoria A Ciorbe
1. prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu
2. tematică: ciorba
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)
Duminică - categoria B Fel de bază
1. prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu
2. tematică: fel de bază
3. preparatul trebuie să aibă alături atât numele, cât şi reţeta (ingrediente, cant., mod de
preparare)

CRITERII DE EVALUARE, PUNCTAJ, PREMII

Criteriile de evaluare pentru bucătăria caldă ( toate categoriile de concurs, respectiv cupe):

1. Prezentarea – inovaţie (prezentare eleganţă, apetisantă, originală) max. 25 puncte
2. Compoziţie (armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă a materiilor prime,
dimensiunea preparatului) max. 25 puncte
3. Tehnica de lucru profesională (corecta preparare de bază a alimentelor) max. 25 puncte
4. Aranjarea, servirea, igiena (aranjarea curată, ordonată, fără decoruri necomestibile, uşor
de servit, corecta exploatare a spaţiului de lucru ) max. 25 puncte
A. 60 - 69 puncte – diplomă de participare
B. 70 - 79 puncte – medalie de bronz
C. 80 - 89 puncte – medalie de argint
D. 90 – 99 puncte – medalie de aur
Se vor câştiga locurile întâi, doi si trei, respectiv medalie de aur, argint si bronz.
Criteriile de evaluare pentru prezentarea artistică:
1. Prezentare si formă – maxim 25 puncte
2. Compoziţie si concepţie

Contact: tel. +40 731 342 277
e-mail. l.homocea@clicknet.ro
web-site: www.campionatdegatit.ro

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________