Text Size

Cupa Moldovei in Gastronomie – Etapa Iasi, 24 - 25 mai 2014

Publicitate

Asociatia Culturala Euro Est Alternativ ( A.C.E.E.A. ) impreuna cu Zahar Margaritar organizeaza  Campionatul International de Gatit in Aer Liber, Cupa Moldovei in Gastronomie 2014 in perioada 24-25 mai 2014. Evenimentul se va desfasura in parcul din incinta Palas Mall, Iasi. Competitia este certificata de catre World Association of Chefs Societies (WACS).

Participa: Romania, Elvetia, Serbia, Croatia, Ungaria, Italia, Israel. Partenerul principal al concursului este Societatea „Bilancia Exim“, care va asigura toate echipamentele profesionale de gatit, atat pentru categoriile de restaurant, cat si pentru Etapa Campionatului National de Pizza.

A.C.E.E.A. si Zahar Margaritar au propus un regulament nou pentru acesta editie – respectiv se vor aplica categoriile si regulamentul de concurs international regasit la Olimpiada Culinara Mondiala de la Erfurt (Germania) sau la Cupa Mondiala de la Luxemburg. Aceasta strategie de concurs vine in sprijinul concurentilor ce vor sa se se antreneze pentru participarea la cele doua mari competitii mondiale.

Membrii juriului la categoriile de restaurant:
1. Hai Schwartz (Maestru in Arta Culinara din Israel), Presedintele Juriului
2. Jovica Djurdjevic Giorgio (Maestru in arta culinara din Elvetia)
3. Odeh Abu Elhawa (Maestru in arta culinara din Israel)
4. Zoran Stanjslavljevic (Presedintele Asociatiei Bucatarilor din Istria, Croatia)

Membrii juriului la categoriile Pizza si Paste:
1. Francesco Speranza (specialist in aspect si gust - Italia), Presedintele Juriului
2. Mario Savona (specialist in gust si coacere - Italia)
3. Perluigi Maniero (specialist in paste - Italia)
4. Cosmin Bartoiu (specialist in utilizarea utilajelor si echipamentelor profesionale, igiena muncii si prezentare - Bilancia Exim Romania)

Partenerii evenimentului:
Organizatia Somelierilor din Romania, Restaurant Panoramic 13, Hotel La Castel, Hotel Unirea, Restaurant Cavalerul Medieval, Casa de Vinuri Cotnari, Bonduelle, Zelda Projects, Fabrica Flash, Nordic, Coca Cola Romania, Campofrio.

Categoriile competitie:
A. Bufet Rece Festiv - Platou festiv pentru 8 persoane + 1 porţie montată separat. Platoul festiv este compus din trei feluri principale.
B. Aperitiv/Starter/Entree (Rece) - Platou rece cu 3 feluri pentru 6 persoane + 1 porţie montată separat.
C. Două Feluri calde (supă şi fel de bază) - 2 feluri de bază pentru 6 persoane, gătite la cald şi prezentate la rece.
D. Desert de restaurant - 6 deserturi pentru 1 persoană.
E. Tort Festiv pentru 20 de persoane + 1 porţie separat.
F. Meniu Tradiţional (local, regional, naţional) pentru 6 persoane + 1 porţie separat, cu tematica: una dintre sărbătorile sfinte, Paşti sau Crăciun.
G. Moldavian’s Challenge Cup - Individual. Bucatarii se vor intrece pentru marele titlu participand la 2 sectiuni, dupa cum urmeaza:  sambata - etnic si duminica - pasare. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 minute (45 minute pentru preparare - 15 minute pentru curatenie).
H. Campionatul  National de Pizza – Pentru pizza clasica ingredientele necesare prepararii a doua pizza vor fi aduse de catre concurenti,
I. Campionatul Naţional de Paste  – proba practică, 2 porţii de paste.

Invitati speciali: Pizza Chef Vasile Lucian Leicu, coordonatorul Campionatului National de Pizza si Maestrul Dan Leicu, Campion Mondial la categoria Pizza Freestyle, castigator in anul 2012 la Parma- Italia!
Prezentatorii evenimentului: actorul Justinian Radu si DJ. Filip Vasilescu.
Intrarea publicului la eveniment este libera!

 

Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________