Text Size

Salonul Naţional de Vinuri al României, VINTEST Bucureşti, ediţia a 4-a, va avea loc la Sala Palatului, înperioada 24-26 octombrie.

Publicitate

Ediţia din acest an este dedicată Campaniei IUBESC VINUL ROMÂNESC, o initiativă Lucia Pîrvuşi Asociaţia de Cultură şi Promovare a Vinului VINVEST, susţinută de Partenerul Oficial - Domeniile Anastasia. Campania s-a desfăşurat în toate zonele viticole ale ţării, pe o suprafaţă de peste 2500 de km, cu precădere în zona Dealu Mare– Vrancea. Scopul campaniei constă în promovarea vinurilor româneşti, a cramelor cadestinatii turistice, a profesioniştilor din industriavinului, precumşi a producătorilor de utilaje de viticultură şi vinificaţie.

Universităţile partenere (Universitatea de Ştiinţe Agronomiceşi Medicină Veterinară Bucureşti - Facultatea de Horticultură, Universitatea Lucia Blaga din Sibiu – Facultatea de Știinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie şi Horticultură) organizează vizite la VINTEST cu grupuri de câte 30-40 de studenţi masteranzi.

La VINTEST 2014 veţi avea ocazia să degustaţi vinuri încompania celor mai buni somelieri şi oenologi, să aflati detalii despre evolutia vinului în baric direct de la producătorii de butoaie, să interacţionaţi direct cu reprezentanţii companiilor de utilaje. Pe lângă participanţii din Germania (Scharfenberger Maschinenbau, Braun Maschinebau) şi Ungaria (Trust Hungary), s-au înscris cincisprezece producători de vinuri româneşti: Domeniile Anastasia, Budureasca, Domeniile Sâmbureşti, Domeniul Vlădoi, Vinarte, Domeniile Ostrov, Casa Panciu, Asociaţia Țara Vinului Alba, Domeniile Boieru, Pivniţele Logos, Domeniile Franco-Române, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Vitivinicolă Pietroasa, Domeniile Sara, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Crama Dealul Dorului. Butoaiele obţinute din stejar românesc marca Vallahvor fi prezentate la standul Unicom Wood Production. De asemenea, veţi avea ocazia să admiraţi o parte din exponatele care aparţin Muzeului Crama 1777 din Valea Călugărească.

În cadrul evenimentului VINTEST se va desfăşura şi Cupa Bucureştiului în Artă Culinară organizată de Asociaţia Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, o asociaţie non-profit, al cărei istoric se întinde pe parcursul a 43 de ani. Bucătari premiaţi la mai multe concursuri naţionale şi internationale vor oferi publicului vizitator un spectacol gastronomic de excepţie: sculpturi în fructe şi legume, torturi monumentale, delicatese sărate şi dulci, toate pregătite conform celor mai noi tendinţe culinare.

În acest an, suntem onoraţi de prezenţa a doi invitaţi speciali: Juan Mendiola Huyamares, degustător international OIV, şi Carlos Cueto Carrion, consilier la Ministerul Relatiilor Externe Peru, consul Peru în Europa de Est. Sâmbătă, 25 octombrie 2014, va avea loc o degustare de vinuri din soiul autohton Fetească Neagră în compania celor doi invitaţi.

Vizitatorii vor beneficia zilnic de premii în vin,vor avea loc tombole din oră în oră, urmând ca duminică, 26 octombrie, ora 14.00, să fie anunţat marele câştigător. (Nu uita: Cumperibilet la VINTEST şi poţ icâştiga greutatea ta învin!)

Biletul costă 20 de lei şi poate fi achiziţionat la intrare. În preţul biletului e inclus un pahar de vin inscripţionat cu sigla evenimentului.

www.vintest.ro
www.facebook.com/vintest

 

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________