Text Size
9 000.00 €uro
Error: Failed to parse the Currency Converter XML document.
5.47 €uro
33.12 €uro
Error: Failed to parse the Currency Converter XML document.
60.90 €uro

Cati turisti straini au vizitat Romania in primele 4 luni

Publicitate

Sosirile si innoptarile in unitati turistice au crescut in primele patru luni cu 13,4%, respectiv 14,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Sosirile au ajuns la 2,24 milioane, iar innoptarile 4,51 milioane. Din total, sosirile turistilor romani au reprezentat 77%, pondere apropiata de cea din perioada similara a anului precedent.  Durata medie a sederii a fost de doua zile, atat la turistii romani cat si la turistii straini. 

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare s-a plasat la 20,7%. 

Cele mai multe sosiri ale turistilor straini au provenit din Italia (57.400), Germania (55.600), Israel (44.600), Franta (34.700) si Marea Britanie (31.500). Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 2,31 milioane, in crestere cu 11,5%. 

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada analizata de 3,88 milioane, in urcare cu 10,4%. 

In aprilie, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile au avut cresteri, de 15,3%, respectiv 14,1%. La punctele de frontiera s-au inregistrat cresteri atat la sosirile vizitatorilor straini, cu 9,1%, cat si la plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani, cu 10%. Sursa

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________