Text Size

ANT va demara controale în stațiuni în vederea pregătirii sezonului de iarnă și a Sărbătorilor

Publicitate

Autoritatea Națională pentru Turism va demara în perioada imediat următoare ample acțiuni de control în județele și în stațiunile unde se așteaptă un număr foarte mare de turiști, în vederea pregătirii sezonului de iarnă și a Sărbătorilor din decembrie, a declarat, marți, președintele Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu.

"Vom încerca să acoperim întreaga zonă a țării'', a dat asigurări Răzvan Filipescu, într-o conferință dedicată sectorului berii și a ospitalității.

În altă ordine de idei, reprezentantul ANT a subliniat că, pe partea de legislație, Autoritatea a urmărit îmbunătățirea legislației și a modificat criteriile obligatorii pentru clasificarea hotelurilor și restaurantelor, dar și pentru agențiile de turism.

"Am vizat îmbunătățirea serviciilor prin introducerea personalului 100% calificat în secțiile de producție și de servire, am prevăzut obligativitatea existenței unui personal calificat și în agențiile de turism, a certificatului de competență în servicii în turism. De asemenea, tot pentru a combate evaziunea fiscală și a îmbunătăți serviciile, am prevăzut ca personalul care deține brevet de turism pentru agențiile de turism să fie angajat cu program de opt ore și nu parțial etc. Am continuat partea de autorizare și de control pentru a monitoriza activitățile de turism", a explicat el.

Potrivit acestuia, în șase luni, au fost efectuate circa 600 de acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate amenzi de peste 3 milioane de lei, au fost retrase peste 15 licențe de turism și opt certificate de clasificare.

Verificările au fost făcute la 436 de unități de cazare, 435 de unități de alimentație publică și 159 de agenții de turism, pentru a monitoriza acest domeniu al serviciilor, a subliniat reprezentantul ANT. sursa agerpres.ro

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________