Text Size

România, Republica Moldova şi Bulgaria vor pune la dispoziţia turiştilor un tur comun

Publicitate

Firme de turism din Bulgaria, România şi Republica Moldova au inclus în oferta lor un nou circuit destinat mai ales europenilor, dar şi cetăţenilor din fostele republici sovietice, a relatat luni site-ul de ştiri Novinite.

Un proiect care ar urma să promoveze 'cooperarea în locul concurenţei', potrivit fostului ministru român al transporturilor Cristian Petrescu.

Turul are o durată de opt zile, şapte nopţi, şi include o gamă variată de activităţi şi atracţii, potrivit BTA, care citează media din România. Turiştii vor avea ocazia să viziteze mănăstiri construite în stâncă, crame, staţiuni de relaxare, case de vacanţă pentru turismul rural, precum şi plaje însorite şi peisaje de poveste în Delta Dunării.

Traseul începe la Chişinău, în Republica Moldova, şi cuprinde staţiunile bulgare de la Marea Neagră Albena şi Balcic, mânăstirea Orheiul Vechi şi oraşul Cahul din Republica Moldova, dar şi staţiunea Eforie Nord din România. Preţul va varia în funcţie de tipul de pachet, ce va putea accentua fie latura religioasă, culturală sau de relaxare.

Gabriel Mărgineanu, şeful Tourism Industry Employers Association din Republica Moldova, recunoaşte că turul, care va însuma câteva sute de kilometri, pare obositor, însă asigură că astfel de călătorii sunt atractive pentru turişti. Cu toate acestea, tour-operatorii se tem că infrastructura deficitară a drumurilor din Republica Moldova şi Bulgaria reprezintă un minus, scrie Novinite.

Pe de altă parte, fostul ministru român al turismului Cristian Petrescu a subliniat că noua rută turistică este primul proiect ce va stimula cooperarea şi nu competiţia pe plan turistic între cele trei ţări. 'Cred că toată lumea a fost deja în Spania, Italia şi Franţa. A venit vremea să vină în România, Republica Moldova şi Bulgaria', a subliniat el, potrivit sursei citate.

Ruta turistică este implementată în cadrul unui proiect al Uniunii Europene menit să creeze un parteneriat strategic în vederea dezvoltării sustenabile a regiunii Mării Negre prin fructificarea potenţialului său turistic. sursa agerpres.ro

 

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________