Text Size

Domeniile Ostrov investeste 4 mil. euro in turismul vini-viticol de la Dunare

Publicitate

Producatorul 'Domeniile Ostrov' deschide primele facilitati de turism vini-viticol de la Dunare, incepand cu luna iunie 2013, investind pana la finele anului circa patru milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Dintr-o investitie estimata pana la sfarsitul anului la patru milioane de euro, avem acum in mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de opt camere pregatit sa primeasca deja turisti si un complex de vile de 16 camere pe care il vom finaliza in urmatoarele trei luni", a spus Oana Belu, actionar la Domeniile Ostrov.Pentru cele doua unitati turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investitia propusa.


In decursul anului 2013, compania Domeniile Ostrov va demara constructia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar si cu 10 apartamente.

"Dat fiind ca suntem in mijlocul a mai bine de 1.300 de hectare de vita de vie, acest proiect de turism vini-viticol include si un Centru Oenologic de afaceri si cooperare transfrontaliera, cu facilitati de cercetare in domeniul viti-viticol", spune Oana Belu.

Procesul de aducere in actualitate a podgoriilor de la Domeniile Ostrov a inceput in urma cu 10 ani.

"Avem aici aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi a caror productie merge in proportie de 70% catre export, atat in Vestul Europei, cat si in Est, in Rusia si in tarile ex-sovietice. Doar in ultimii doi ani investitiile in aceasta directie de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro. Pe suprafetele pomicole de la Domeniile Ostov avem livezi de caisi, ciresi, nectarini, piersici, nectarini, pruni, visini si nuci", declara Oana Belu.

"Domeniile Ostrov" reprezinta brandul 'umbrela' sub care se comunica si comercializeaza gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se intinde pe 1.300 de hectare. Alaturi de podgoria de vita de vie compania mai detine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi si 200 de hectare de legume.

Gamele producatorului Domeniile Ostrov sunt listate in retailul traditional si in HoReCa, dar si in lanturile internationale de retail. sursa

 

dailybusiness.ro

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________