Text Size

A început Raliul Deltei, competiţie reluată după 20 de ani

Publicitate

Peste 2.000 de persoane au participat joi seara la deschiderea competiţiei auto Raliul Deltei, reluată după 20 de ani de întrerupere, startul festiv fiind dat de autorităţi din judeţele Tulcea şi Constanţa, reprezentanţi ai organizaţiilor de promovare a turismului, dar şi de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

 

'Este adevărat că noi promovăm turismul lent pentru protejarea habitatelor naturale din Delta Dunării, dar am răspuns afirmativ invitaţiei primite din partea organizatorilor concursului Raliul Deltei pentru că avem acelaşi obiectiv - promovarea Deltei Dunării', a declarat pentru AGERPRES multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

De altfel, înaintea startului festiv al Raliului Deltei, pe lacul Câşla de la marginea oraşului, a avut loc un concurs de canotci, câştigat de echipa autorităţilor tulcene îndrumate de campionul Ivan Patzaichin, ocupanţii locului secund în clasament recunoscând că i-au favorizat pe premianţi. 'În raliuri se întâmplă rar asemenea concursuri, iar pentru că noi avem satisfacţia Raliului Deltei am considerat că şi ei trebuie să aibă satisfacţia lor, motiv pentru care mi-am sabotat propria echipă. Nu aşa voi proceda în zilele următoare, la raliu', a declarat pentru AGERPRES coordonatorul echipei piloţilor din Raliul Deltei care au participat la concursul de canotci, Sorin Badea.

 

La rândul său, Ivan Patzaichin, coordonatorul echipei autorităţilor tulcene care au participat la concursul de canotci, a afirmat că evenimentul care a deschis Raliul Deltei s-a vrut a fi doar o îmbinare între performanţă şi relaxare. 'Cred că am reuşit ce mi-am propus pentru că i-am văzut pe concurenţi râzând', a menţionat Ivan Patzaichin.

La concursul de canotci a participat şi o echipă formată din reprezentanţi ai mass-media care s-a clasat pe locul al III-lea, în echipa condusă de Ivan Patzaichin aflându-se şi campioana României la scrimă Ana Maria Brânză.

La startul festiv al Raliului Deltei desfăşurat începând cu ora 20.00 în Piaţa Tricolorului au participat, potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, peste 2.000 de persoane.
Vineri, în prima zi a Raliului Deltei, cele 46 de echipaje înscrise în concurs vor parcurge cinci probe speciale în judeţ, ziua urmând să se încheie cu o cursă super-specială pe străzile din centrul oraşului Tulcea programată pentru ora 18.00.

Celelalte cinci probe speciale vor avea loc sâmbătă, 1 iunie, festivitatea de premiere a câştigătorilor urmând să aibă loc la ora 19.00. AGERPRES/(A, AS-Luisiana Bîgea)

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________