Text Size

Top 5 cele mai promovate branduri din turism.

Publicitate

Vizibilitatea turismului in publicitate a inregistrat in primele patru luni ale anului o evolutie pozitiva din punct de vedere al numarului de reclame difuzate de media, potrivit unei analize MediaTrust. Vezi care au fost cele mai promovate branduri din turism.

Agentia de turism Christian Tour a avut cel mai mare numar de reclame difuzate (796), cu un rate card de 469.429 euro.

Hotelul Germisara a avut 541 de reclame difuzate, inregistrand un RCde 123.811 euro.

Rezerva.ro a inregistrat 516 de reclame si un RC de 835.630 euro.

West City Hotel a avut 399 de reclame, cu un RC de 91.088 de euro, iar Pensiunea Sub Cetate la Matei (357 reclame), si un RC de 809.580 euro.

In perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2013, canalele media au difuzat 5.176 de spoturi publicitare pe categoria turism.

Cel mai mare volum de publicitate a fost difuzat la statiile radio (2.975 reclame) si TV (2.064 reclame). Studiul indica o pondere scazuta a reclamelor in presa scrisa, si anume, 140 de reclame tiparite.

Raportul arata o evolutie pozitiva a numarului de reclame difuzate la posturile de radio. Daca in luna ianuarie 2013, au fost difuzate 239 de reclame la radio, pe categoria turism, in luna aprilie a aceluiasi an, numarul lor a crescut, ajungand la 1.303.

Aceasta evolutie se datoreaza, intr-o anumita masura, si minivacantei de 1 Mai si Pasti, care a dus la o marire a numarului de turisti, si implicit a numarului de oferte.

In ceea ce priveste reclamele difuzate la TV, se observa o descrestere a numarului acestora, de la 858 de reclame difuzate in luna ianuarie, se ajunge la 385 de reclame inregistrate in luna aprilie 2013.

Reclamele din presa scrisa inregistreaza o crestere minora pe parcursul celor patru luni, ajungand la 40 de reclame in luna aprilie, comparativ cu 35, in ianuarie.

Distributia reclamelor pe categorii de produse

Raportul MediaTrust arata ca hotelurile si pensiunile au inregistrat cel mai mare volum de publicitate (2.333 de reclame) in perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2013, urmate de agentiile de turism cu 1798 reclame.

Categoria Ghiduri/Baze de date/Recomandari se afla pe locul trei, inregistrand un numar de 786 de reclame difuzate.

Top 3 surse media

Analiza indica si sursele media care au difuzat cele mai multe reclame la categoria turism. Romania TV este postul de televiziune cu cel mai mare numar de spoturi turistice difuzate (744), urmat de Etno TV, cu 396 de reclame, si Money.ro TV, cu 293 de reclame difuzate.

Turismul a avut cea mai mare vizibilitate la postul de radio Pro FM (1.120 reclame). Urmatoarele in clasament sunt Kiss FM cu 805 reclame si RFI cu 234 spoturi difuzate.

La categoria presa scrisa, Libertatea a inregistrat 21 de reclame din domeniul turistic, urmata de revista Ciao, cu 12 reclame si Zile si Nopti, cu 10 reclame.

Raportul a luat in calcul rezultatele monitorizarii a 5.179 de reclame difuzate in intervalul de timp 1 ianuarie – 30 aprilie 2013, la 20 de posturi de televiziune, 12 posturi de radio si 200 de publicatii centrale. Prin intermediul aplicatiei admonit,

MediaTrust prezinta vizibilitatea turismului in reclamele difuzate de canalele media. Cu o baza de date disponibila din iunie 2012, serviciul online ofera  generarea de rapoarte cu cheltuielile de publicitate, durata si numarul de difuzari pentru orice interval de timp si date alese de utilizator (canale media, advertiseri, branduri, sectoare sau alte elemente ale clasificarii.

MediaTrust Romania a fost infiintata in 1999 si furnizeaza servicii de monitorizare catre companii romanesti si straine. Compania este membra din 2004 a FIBEP, principala organizatie internationala a agentiilor de monitorizare, iar din octombrie 2010 este detinuta in proportie de 100% de Institute of Media Monitoring Polonia (IMM). sursa (dailybusiness.ro)

 

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________