Text Size

Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de funcţionare doar după verificări ale inspectorilor

Publicitate
Operatorii din turism pot obţine o autorizaţie provizorie de funcţionare după ce înaintează autorităţii de reglementare o cerere şi documentaţia necesară, dar dreptul definitiv de funcţionare va fi primit doar după ce inspectorii vor verifica la faţa locului respectarea criteriilor de clasificare.

În urma sesizării făcute de către Comisia Europeană referitoare la anumite incompatibilităţi existenteîntre legislaţia română şi prevederile Directivei Servicii

2006/123/CE, Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum privind serviciile turistice în cadrul pieţei interne.

 

Una dintre principalele modificări propuse în document priveşte procedura obţinerii certificatului de clasificare a structurilor de primire turistică. Astfel, se propune ca, pe baza unei cereri standardizate şi a documentaţiei complete depusă de un solicitant la instituţia publică din domeniul turismului, să fie eliberată solicitantului o autorizaţie provizorie de funcţionare prin care se acordă operatorului economic dreptul de a funcţiona până la data realizării verificării la faţa locului a criteriilor de clasificare.

De asemenea, operatorii economici din UE/SEE care deţin licenţă/un document echivalent în ţările lor de provenienţă şi care doresc să presteze servicii specifice agenţiilor de turism în regim transfrontalier, pe teritoriul României, nu vor fi obligaţi la obţinerea unei noi licenţe emise de autorităţile române, ci vor avea doar obligaţia informării autorităţii publice centrale în domeniul turismului privind iniţierea activităţii pe teritoriul naţional.

Memorandumul vizează şi reglementarea procedurii de eliberare a licenţelor şi brevetelor de turism separat, datorită apariţiei modificărilor privind procedura distinctă de autorizare a structurilor turistice de primire, adică funcţiuni de cazare, respectiv de alimentaţie publică.

Totodată, se are în vedere corelarea denumirii tipului de asigurare necesar funcţionării unei agenţii de turism cu denumirea produsului deja existent pe piaţa asigurărilor şi care este reglementat prin alte acte normative din domeniul turismului.
sursa (mediafax.ro)

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________