Text Size

Turismul, pe plus in primele doua luni din 2013

Publicitate

Sosirile in unitati turistice au crescut in primele doua luni cu 13,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar innoptarile au urcat cu 13,4%, potrivit datelor anuntate luni de Institutul National de Statistica (INS).

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in ianuarie-februarie au insumat 875.200, in crestere cu 13,2% fata de cele din perioada similara a anului anterior.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in aceasta perioada 80,1% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 19,9% din numarul total de sosiri.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primare turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (83,9% din total turisti straini), iar din acestia 80,8% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Sosirile in hoteluri detin o pondere de 73,8% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare. Fata de perioada corespunzatoare din 2012, sosirile in hoteluri in primele doua luni sunt in crestere cu 9,3%.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primele doua luni din 2013 au insumat 1,7 milioane, in crestere cu 13,4% fata de cele din perioada ianuarie-februarie 2012.

Durata medie a sederii in ianuarie-februarie a fost de 1,9 zile la turistii romani, in timp ce la turistii straini a fost de 2,1 zile.

Bucurestiul si orasele resedinta de judet, fara Tulcea, au atras 138.906 de turisti, statiunile montane 13.272, cele balneare 3.021, statiunile din zona litorala, exclusiv orasul Constanta 918, iar zona Delta Dunarii, inclusiv orasul Tulcea, 950.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 1,604 milioane, in scadere cu 8,6%. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate, reprezentand 76,5% din numarul total de plecari.

In februarie, sosirile in structurile de primire turistica au avansat cu 22,2%, iar innoptarile cu 22,6% fata de aceasi luna din 2011. Comparativ cu februarie 2012, la punctele de frontiera s-a inregistrat o scadere la sosirile vizitatorilor straini (cu 11,7%) si la plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani (cu 15,7%).
sursa (wall-street.ro)

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________