Text Size

Cinci locuri din Romania care ar putea deveni destinatii ecoturistice

Publicitate

Mai multe locuri cu care Romania se mandreste ar putea primi statut de destinatie de ecoturism, ceea ce recomanda locul respectiv ca zona geografica unde se poate practica o forma de turism care respecta natura si traditiile locale. Avanjatul? Cresterea numarului de vizitori, atat romani, cati si straini, prin promovarea mai eficienta a destinatiilor.

 

Tarnava Mare

Tarnava Mare

Sursa foto: Wikipedia

Zona Tarnava Mare, fosta unitate administrativa din vremea Regatului Romaniei, se regaseste in sudul Transilvaniei, iar teritoriul sau se intinde pe aria judetelor Sibiu, Mures si Brasov.

Tarnava Mare se mandreste cu raul cu acelasi nume, care are o lungime de 221 kilometri si se uneste Tarnava Mica, formand raul Tarnava.

Defileul Crisului Repede

Defileul Crisului Repede
Sursa foto:  Wikipedia
Defileul Crisului Repede s-a format pe cursul superior al Crisului Reped si se desfasoara pe o distanta de aproape 40 de kilometri.

Crisul Repede izvoreste din Nord-Estul Muntilor Apuseni (Muntii Gilaului), traverseaza depresiunea Huedin, Campia de Vest, strabate judetele Cluj si Bihor si se varsa in Tisa, pe teritoriul Ungariei.

Defileul Crisului Repede este o zona turistica preferata de multi turisti datorita peisajului din aceasta zona, dat de staci abrupte, paduri si multe pesteri. Cele mai cunoscute sunt Pestera Vadului, Pestera Podinului, Casa Zmaului, Pestera cu Apa, Pestera Fugarilor, Pestera Deventului, Pestera Caprei.

Baile Tusnad

Baile Tusnad
Sursa foto: Infoturism
Baile Tusnad reprezinta  una dintre cele mai frumoase asezari balneare ale Romaniei.

Situata la 656 m, statiunea se intinde in sudul extrem al lantului muntos Harghita. Cele doua masive alpine ce merg paralel cu Valea Oltului, Muntii Baraoltului si cei ai Bodocului, marginesc Baile Tusnad la vest, respectiv sud.

Statiunea atrage turisti mai ales datori bazei de tratament care exista aici si unde pot fi tratate afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni digestive si endocrine.

Parcul Macin

Parcul Macin
Sursa foto: Parcmacin.ro
Parcul National Muntii Macinului, din cei mai vechi munti ai Romaniei, este accesibil unei game largi de turisti interesati de drumetii in natura, peisaje, flora, fauna caracteristice parcului, studii si documentare.

Una dintre cele mai importante atractii ale parcului este Rezervatia Naturala Valea Fagilor, una din cele mai vechi, interesante si cunoscute rezervatii din tara noastra. Aceasta se remarca prin prezenta unica a fagului tauric ce prezinta caractere intermediare intre fagul autohton si fagul oriental si a florei de subarboret, unica in Dobrogea si asemanatoare fagetelor din Crimeea.

Delta Dunarii

Delta Dunarii
Delta Dunarii, intrata in patrimoniul UNESCO in 1991 este cea mai mare si cea mai bine conservata dintre deltele europene. Aceasta zona se mandreste cu peste 300 de specii de pasari si aproape 50 de specii de peste de apa dulce,.

De asemenea, Delta Dunatii este recunoscuta si pentru flora impresionanta care se dezvolta aici.

Principalele obiective turistice pe care nu merita sa le ratezi daca ajungi in Delta sunt Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Parcul National Muntii Macinului, Muzeul de Istorie si Arheologie, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Arta si Muzeul Farul Vechi din Sulina, Muzeul Delta Dunarii (Tulcea).

De asemenea, merita vizitate Basilica Niculuitel si Manastirea Cocos.
Sursa (wall-street)
Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________