Text Size

Tendinţele anului 2013 pentru turismului rural

Publicitate

Operatorii din turismul rural şi specialiştii estimează creşteri de peste 15% pentru anul 2013, în contextul unei creşteri generale a turismului intern.

Turismul rural aşteaptă în acest an atât turişti români, cât şi turişti străini mai mulţi decât anul trecut. După un an mai putin spectaculos din punct de vedere al incomingului, operatorii din turismul rural au început să simtă o revogirare în 2013.

“Va fi înregistrată şi pe acest segment, al străinilor care aleg turismul rural din România, o creştere cuprinsă între 5 şi 7%. Majoritatea turiştilor străini care aleg pensiunile rurale din România provin din ţări europene precum Ungaria, Germania, Franţa, mai ales în mod individual, dar şi din Israel şi Japonia, în grupuri”, explică Traian Bădulescu, reprezentantul markete.ro, firmă specializată pe marketing turistic.

Cele mai solicitate regiuni de turism rural din România sunt zona de turism rural Braşov, incluzând Bran-Moieciu, Fundata, Râşnov, Cristian sau Viscri, dar şi regiunile istorice, respectiv Bucovina, Maramureş şi Mărginimea Sibiului.

Alte zone care înregistrează creşteri ale preferinţelor turiştilor sunt nordul Olteniei, unde au apărut pensiuni noi, cu servicii de foarte bună calitate, sau Neamţ, judeţ care a găzduit Congresul european de turism rural. “Este din ce în ce mai greu să departajăm pensiunile pentru premiile pe care le oferim, deoarece a crescut mult atât calitatea serviciilor, cât şi creativitatea lor. Să nu uităm că în 2012, România a fost gazda Congresului European de Turism Rural – Eurogîtes, iar experţii din Europa au apreciat judeţul Neamţ, unde s-a desfăşurat această manifestare de prestigiu. Acest congres a reprezentat o recunoaştere a potenţialului turismului rural românesc. Încercăm ca anul viitor să propunem şi un expert străin în juriul Margareta de Aur . O spun cu mândrie, România se numără printre ţările europene dezvoltate din punct de vedere al turismului rural, alături de Franţa, Austria, Italia şi Elveţia”, spune Maria Stoian, Preşedinte Fondator ANTREC.

 

SURSA (jurnalul)

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________