Text Size

„Junii Sibiului” dansează pentru românii din Irlanda

Publicitate

O parte din membrii Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” însoţiţi de îndrăgitele interprete de muzică populară Mariana şi Adriana Anghel, participă la Spectacolul de folclor “DIN SUFLET PENTRU MAMA”, care va avea loc în localitatea Dublin, din Irlanda, în data de 17 martie 2013.

 

Aceştia  au răspuns cu drag invitaţiei de a participa la acest spectacol folcloric pur românesc şi  vor prezenta suite de jocuri populare din marile zone folclorice ale României. “Organizatorii evenimentului și românii din Dublin și-au dorit foarte mult ca Junii Sibiului să fie prezenți la acest manifestare, iar noi suntem onorați că prin acest spectacol putem să bucurăm sufletele românilor din Irlanda, care știu să trăiască românește. Prin dansurile şi cântecele noastre vom încerca să le alinăm dorul de casă, şi în acelaşi timp să le amintim de minunatele tradiţii şi jocuri populare pe care le-au învăţat de la părinţi şi bunici. Junii Sibiului şi Mariana

Anghel sunt singurii ambasadori ai foclorului românesc, care călătoresc în Dublin, pentru a susţine acest eveniment. În cadrul acestui spectacol, vor evolua şi alţi artişti români stabiliţi în Irlanda: Cristina Marinescu şi Grupul Vocal de copii “Trăistuţa”, Mariana Hodan, Florin Arman, Alina Zuzuleac, Iulian Puşcă, şi Oxana Copceanu.” spune Silvia Macrea – manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu.

Organizatorii acestei manifestări sunt Centrul de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti din Dublin, Grupul Vocal de copii “Trăistuţa” şi Moldova Vision – Comunitatea Basarabenilor din Irlanda.

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________