Cupa Moldovei in Gastronomie – Etapa Iasi, 30 - 31 martie 2013 - Editia a III-a

Publicitate

Asociatia Culturala Euro Est Alternativ ( A.C.E.E.A. ), in parteneriat cu Zahar Margaritar, Primaria Municipiului Iasi,  W.A.C.S. ( World Association of Chefs Societies ), Hotel La Castel, Hotel Unirea, Grand Hotel Traian, Complex Hotelier Agrement Ciric,  Bilancia, Metro Cash and Carry, Restaurant Cavalerul Medieval, Restaurant Panoramic, Cuptorul Moldovencei, Panifcom, Kosarom, Cotnari, Bonduelle, Monte Banato, Scotch Brite, Floristiq Art,  Zelda, Fabrica Flash

si cu sprijinul partenerilor media Magic FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Kamikaze, Horeca, Secretele Bucatariei, culinar.ro, foodcrew.ro, reteteculinare.ro, ardei-iute.ro, Zile si Nopti, calendarevenimente.ro, Bucataria  Romaneasca,  Alistar Security, aduce pentru al 3-lea an consecutiv Cupa Moldovei in Gastronomie la Iasi, in Piata Unirii si in incinta Hotelului Unirea. Evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua zile, 30 si 31 martie 2013.

Campionatul International de Gatit in Aer Liber este un eveniment tip competitie si este organizat la nivel international. A.C.E.E.A. este membra W.A.C.S. ( World Association of Chefs Societies ). In cadrul  acestui eveniment participa competitori din Romania si din strainatate .

Juriul  este format din membri marcanti ai bucatariei internationale:
-    Guido de Bono - Presedintele Asociatiei Bucatarilor din Malta;
-    Spiros Dimitriou - Vice Presedinte al Asociatiei Bucatarilor din Serbia;
-    Jyrki Yli Uotila - Presedintele Eurotoques - Finlanda;
-    Elena Shramko -  Maestru cofetar - Rusia;
-    Jovica Djurdjevic Giorgio - Maestru in arta culinara - Elvetia;
-    Ralf Meneghini - Maestru patiser – Germania;
-    Zoran Stanisavljevic – Presedintele Asociatiei Bucatarilor din Istria;
-    Dragan Djuric - Maestru in arta culinara – Serbia.

Categoriile competitiei sunt:
A.    Moldavian’s Challenge Cup - Individual. Bucatarii se vor intrece pentru marele titlu participand la 4 sectiuni, dupa cum urmeaza:  etnic, pui, porc, peste. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 minute (45 minute pentru preparare - 15 minute pentru curatenie).
B.    Masters of Flames - 2 categorii de concurs,  sambata - ciorbe, duminica - fel de baza. Ingredientele sunt oferite in forma de black box, competitorii fiind obligati sa anunte reteta in 20 de minute de la startul competitiei.
C.    Campionatul  National de Pizza - Premiera absoluta la Iasi. Competitorii nu vor plati taxa de inscriere, ingredientele necesare prepararii a doua pizza vor fi aduse de catre acestia.
D.    Expozitie de Arta Culinara - In sala „Alexandru Ioan Cuza” de la parterul Hotelului Unirea, cu incepere de la ora 10.00. Publicul va avea ocazia sa admire sambata prezentari de antreu, desert, iar  duminica patiserie, peste si carving.

Intrarea la eveniment este libera, numarul portiilor oferite gratuit publicului depaseste 5000 de bucati. Publicul va fi incantat cu demonstratii culinare sustinute de maestrii in arta culinara  din Romania si din strainatate.
Gazdele  evenimentului  sunt  Antonio Passarelli , Justinian Radu si Filip Vasilescu.