Text Size

6 - 9 OCTOMBRIE 2012 - OLIMPIADA CULINARĂ MONDIALĂ ERFURT

Publicitate

6 - 9 OCTOMBRIE 2012 - OLIMPIADA CULINARĂ MONDIALĂ ERFURT

Cea mai mare competiţie culinară internaţională din lume este cunoscută în lumea bucătarilor sub numele de “Olimpiada Culinară Erfurt” sau IKA. Aceasta a luat naştere la initiaţiva lui Carl Matthaus Banzer în oraşul german Franfurkt la începutul secolului al XX-lea. În prezent, ediţiile acesteia se desfăşoara odată la 4 ani, fiind considerată “Mecca” bucătarilor şi patiserilor din toată lumea. Ediţia de anul acesta va avea loc în perioada 6-9 octombrie în oraşul Erfurt din Germania, unde vor participa concurenţi din peste 50 de ţări. Olimpiada se desfăşoară sub formă de competiţie, fiind cea mai importantă  din lume.

Organizator VERBAND KOCHE DEUTSCHLANDS (Asociaţia Bucătarilor din Germania)

Prezentarea participării echipei României

Anul acesta va avea loc cea mai mare competiţie culinară mondială, Olimpiada IKA care se va desfăşura în oraşul Erfurt din Germania. Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, membru al World Association of Chefs Societies a fost invitată să participe alături de peste alte 90 de organizaţii de profil din străinătate. În urma acestei invitaţii organizaţia noastră a decis să participe cu 2 echipe care vor reprezenta România: 1 – Echipa Culinară Regională Moldova, 2 – Echipa Naţională Militară a României. În acelaşi timp ACEEA va organiza separat de competiţie un stand de prezentare al gastronomiei româneşti şi al evenimentelor culinare din România.

Componenţa Echipei Regionale a Moldovei:

1. Căpitanul echipei regionale: Mihai Câmpeanu

(Manager al restaurantului Panoramic 13, Hotel Unirea Iaşi), a coordonat echipa Hotel Unirea în anul 2011, echipă profesionistă care a câştigat cupa Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, are mai multe participări în competiţii internaţionale (Euro Asia Ecaterinburg Rusia 2011 – medalie de bronz la individual şi la echipă, Pearl of the Sea Croaţia 2012, Insula Brac – medalii de aur, argint şi bronz la individual);
2. Gigi Fedeleş: membru al echipei, executive chef
Executive Chef al Restaurantului Cavalerul Medieval din Iaşi, câştigătorul Cupei Moldovei din anul 2011, a participat alături de ACEEA în competiţia Pearl of the Sea Croaţia 2012, Insula Brac – medalii de argint şi bronz la individual;
3. Ozana Andreea Bujdei: membru al echipei, executive chef
Executive Chef al Restaurantului Panoramic 13 – hotel Unirea din Iaşi, câştigătorul mai multor medalii (aur, argint şi bronz în cadrul competiţiei Cupa Moldovei 2011,2012), câştigă Cupa Aradului 2012 alături de echipa hotel Unirea Iaşi;
4. Şipoş Dinu Dorel: membru al echipei, maestru cofetar
Executive Chef şi manager al cofetăriei La Crema din Târgu Mureş;
5. Şipoteanu Adrian: membru al echipei, executive chef
Executive chef al reastaurantului La Castel din Iaşi, participant la competiţia Euro Asia Ecaterinburg Rusia 2012 – medalie de aur la individual, medalie de aur la echipă, câştigă Cupa Moldovei în Gastronomie în anul 2012;

Echipa Regională a Moldovei este înscrisă la clasa echipe regionale şi va concura alături de alte echipe din peste 50 de state. Antrenamentele echipei sunt găzduite de Hotel Unirea Iaşi.

Componenţa Echipei Militare a României:

1. Căpitanul echipei militare: Sabadiş Gabriel, maestru în arta culinară
Maestru în Arta Culinară, funcţionar la Servicului Militar de Protecţie şi Pază al României,  a coordonat echipa Stăpânii Jarului în anul 2008, echipă profesionistă care a câştigat mai multe medalii (aur,argint şi bronz) în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Dobrogea – Hotel Flora Mamaia;
2. Marioara Vârtop: membru al echipei, executive chef
Maestru în Arta Culinară, Executive Chef al Restaurantului IL Bastione din Timişoara, câştigătorul mai multor cupe şi medalii de aur în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, a participat alături de ACEEA în competiţia Golden Balkan Chef (Belgrad Serbia 2011), competiţie câştigată de echipa României, prima mare victorie din istoria gastronomiei româneşti – Trofeul Golden Balkan Chef!
3. Remus Tomici: membru al echipei, executive chef
Executive Chef al unităţii Sky  Restaurantului Casa del Sole – din Timişoara, câştigătorul Cupei Banatului, Stadionul Dan Păltinişanu Timişoara în anul 2011, a participat alături de ACEEA în competiţia Pearl of the Sea Croaţia 2012, Insula Brac – medalii de argint şi bronz la individual;
4. Marian Misirgic: membru al echipei, bucătar specialist
Funcţionar la Servicului Militar de Protecţie şi Pază al României, a participat în echipa Stăpânii Jarului în anul 2008, echipă profesionistă care a câştigat mai multe medalii (aur,argint şi bronz) în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Dobrogea – Hotel Flora Mamaia;

Echipa Militară a României este înscrisă la clasa echipe Naţionale Militare şi va concura alături de alte echipe din peste 50 de state. Antrenamentele echipei sunt găzduite de Salonul Marem din Arad. Este prima participare din istoria gastronomică a României a unei echipe militare care va reprezenta ţara noastră la Olimpiada Culinară Modială!

Staff-ul echipei ACEEA care va însoţi echipele la Erfurt:

Dr. Iulia Drăguţ (Preşedinte ACEEA): coordonatorul delegaţiei;
Radu Zărnescu (Secretar General ACEEA): managerul echipelor;
Dipl. Eng. Liliana Homocea (Brand Manager al ACEEA): purtător de cuvânt al delegaţiei României;
Laura Stanomir (Office Manager al ACEEA, redactor al revistei Romanian Gastro Magazine): reprezentantul oficial al presei de specialitate din România.
Gabriela Ferenţ (Director de Marketing Hotel Unirea Iaşi): PR Stad România în cadrul proiectului Strada Naţiunilor;
Dana Buzilă (Director de Marketing Restaurant La Castel Iaşi): PR Relaţii Internaţionale în cadrul proiectului Strada Naţiunilor – Chefs Without Borders;

Scurt istoric al participării echipelor României coordonate de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ în alte competiţii internaţionale:
2010 – Campionatul Gastronomic din Republica Moldova – Moldexpo Chişinău
(1 cupă, 2 medalii aur, 2 medalii de argint, 4 medalii de bronz);
2011 – Golden Balkan Chef – Belgrad Serbia
(Trofeul Golden Balkan Chef, cea mai mare distincţie câştigată de către o echipă culinară în istoria gastronomiei româneşti);
2011 – Euro Asia Ecaterinburg – Expo Ecaterinburg Rusia
(2 medalii de bronz la echipă, 2 medalii de bronz la individual);
2011 – Campionatul Gastronomic din Republica Moldova – Moldexpo Chişinău
(2 cupe, 2 medalii aur, 4 medalii de argint, 9 medalii de bronz);
2012 – Pearl of the Sea – Insula Brac Croaţia
(2 medalii de aur, 2 medalii de argint, 4 medalii de bronz la individual);
2012 - Euro Asia Ecaterinburg – Expo Ecaterinburg Rusia
(3 medalii de aur la echipă, 1 medalie de argint la individual);























Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________