Text Size

Peste 40.000 de români au ales anul trecut DELTA DUNĂRII ca destinaţie de vacanţă

Anul trecut au fost în Deltă 41.647 de români, cu 2% mai puţini decât în 2011, potrivit datelor furnizate de INS la solicitarea MEDIAFAX.

Dintre aceştia, aproape 35.000 de turişti au ajuns în Deltă pe cont propriu şi doar 6.800 prin agenţii de turism.

Citeşte mai mult: Peste 40.000 de români au ales anul trecut DELTA DUNĂRII ca destinaţie de vacanţă

 

Şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta un proiect regional denumit "Dracula"

Autorităţile locale din şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta, din fonduri europene, un proiect regional denumit "Dracula", care să prezinte şi să valorifice miturile şi legendele locale, propunerea fiind făcută de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea.

Potrivit informaţiilor postate, miercuri, pe site-ul Primăriei Târgu Mureş, primarul oraşului, Dorin Florea, le-a propus edililor din localităţile şi judeţele învecinate să colaboreze pentru accesarea de fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020 pentru mai multe proiecte, printre care se numără şi unul în domeniul turismului, care să exploateze mitul lui Dracula.

Citeşte mai mult: Şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta un proiect regional denumit "Dracula"

 

Arena Bucătarilor Selgros 2013 anuntă ultimele zile de înscrieri în cea mai incitantă competitie gastronomică

Zeci de bucătari profesionişti de la cele mai bune restaurante din România s-au înscris deja în concursul Arena Bucătarilor Selgros 2013. Mai sunt doar trei zile în care cei mai pasionati Chefi pot intra în competitia pentru un loc în Marea Finală, ce va avea loc la Braşov, în 20 august 2013.

Până în acest moment, au fost desemnati primii trei finalişti ai Arenei Bucătarilor 2013, câştigători ai primei etape preliminare. Alexandru Vreme – Gourmet Braşov, Ciprian Sotoc – Ramada Oradea şi Adrian Boşcu – Bulevard Făgăraş au rezolvat cel mai bine tema etapei – Fel principal cu carne roşie –reuşind să impresioneze juriul prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor. Cei trei concurenti au fost premiati cu câte un cutit de bucătar marca Solingen, personalizat cu semnătura Chef Cezar Munteanu și câte un bon valoric de cumpărături la Selgros, în valoare de 1.000 lei.

Citeşte mai mult: Arena Bucătarilor Selgros 2013 anuntă ultimele zile de înscrieri în cea mai incitantă competitie gastronomică

   

Numarul turistilor sositi in Romania a crescut cu doar 1% in luna Mai

Numarul turistilor sositi in unitatile de cazare turistica din Romania a crescut in luna mai 2013 cu 1% fata de luna mai 2012, dar numarul de nopti petrecute in aceste unitati a scazut cu 6,7%, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in luna mai 2013 au insumat 659.000.

Citeşte mai mult: Numarul turistilor sositi in Romania a crescut cu doar 1% in luna Mai

 

Parc de aventura de 5.000 mp pe Transfagarasan

Amatorii de senzatii tari pot vizita, incepand de sambata, 29 iunie, inca un parc de aventura in Romania - pe Transfagarasan, la kilometrul 104, langa Cabana Conacul Ursului.

Parcul de Lemn, construit pe 5.000 mp, se afla la 230 km de Bucuresti, aproximativ 50 km de Barajul Vidraru si 12 km de Balea Lac. Investitia a fost de 50.000 de lei.

Citeşte mai mult: Parc de aventura de 5.000 mp pe Transfagarasan

   

Impozitul forfetar în turism, aplicat din 1 octombrie

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, la Braşov, că metodologia pentru aplicarea impozitului forfetar în turism este finalizată şi că impozitul se va aplica de la 1 octombrie.

Ministrul a spus că metodologia privind impozitul forfetar în turism a fost finalizată şi transmisă partenerilor din turism şi că asociaţiile patronale ale hotelierilor au recunoscut că este cea mai etică modalitate pentru a reduce fenomenul evaziunii şi a neînregistrării turiştilor.

Citeşte mai mult: Impozitul forfetar în turism, aplicat din 1 octombrie

 

Arheologii reiau săpăturile în situl Tărtăria: "Va fi un punct de interes turistic, cu ceea ce se va întâmpla acolo"

Săpăturile în situl Tărtăria din judeţul Alba, unde au fost descoperite trei tăbliţe cu pictograme considerate a fi din anul 5.000 î.Hr., vor fi reluate, după doi ani, de arheologi din Sibiu şi Alba, într-o cercetare sistematică, pe o suprafaţă de peste 2,5 hectare de teren.

Managerul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, şi directorul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că săpăturile în situl Tărtăria din judeţul Alba vor fi reluate după o pauză de doi ani.

Citeşte mai mult: Arheologii reiau săpăturile în situl Tărtăria: "Va fi un punct de interes turistic, cu ceea ce se va întâmpla acolo"

   

Forfetarul vine pe ascuns! Cum ne va afecta impozitul pregatit sa intre in vigoare la 1 iulie

Guvernul pregateste introducerea noului forfetar, cel mai probabil de la 1 iulie. Pe nevazute, fara niciun fel de "publicitate", statul vrea sa impuna firmelor din turism si servicii un impozit similar celui care a dus la inchiderea a aproximatix 100.000 de firme in 2009. De ce atata secretomanie?

Legea romaneasca spune ca orice impozit trecut in Codul Fiscal trebuie sa fie cunoscut cu 6 luni inainte de aplicare. Asta in teorie, pentru ca in fapte, istoria recenta ne-a demonstrat contrariul. Poate cel mai bun exemplu este cresterea TVA-ului peste noapte, o masura care a dat peste cap mediul de afaceri.

Citeşte mai mult: Forfetarul vine pe ascuns! Cum ne va afecta impozitul pregatit sa intre in vigoare la 1 iulie

 

TAROM oferă pasagerilor săi, meniuri de bord îmbunătăţite, din 1 iulie 2013

Din data de 1 iulie 2013, compania TAROM va aduce un plus de calitate serviciilor, prin îmbunătăţirea meniurilor oferite la bordul aeronavelor sale.

Meniurile TAROM sunt preparate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate, luând în calcul atât destinaţia, cât şi timpul petrecut la bord,  pasagerii beneficiind de o selecţie de preparate servite alături de o varietate de băuturi răcoritoare şi alcoolice.

Citeşte mai mult: TAROM oferă pasagerilor săi, meniuri de bord îmbunătăţite, din 1 iulie 2013

   

Harghita: Consiliul Judeţean derulează şase proiecte europene de promovare turistică a zonei

Consiliul Judeţean Harghita derulează şase proiecte europene, finanţate prin Programul Operaţional Regional, de promovare turistică a zonei.

Managerul celor şase proiecte, Gaszpor Istvan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că acestea sunt axate pe diferite segmente şi vizează promovarea siturilor istorice din Harghita, a ariilor naturale protejate, a legendelor din judeţ, promovarea valorilor şi tradiţiilor din Harghita, a porţilor secuieşti şi promovarea Festivalului de Muzică Veche.

Citeşte mai mult: Harghita: Consiliul Judeţean derulează şase proiecte europene de promovare turistică a zonei

 

Proprietarul La Mama a investit 700.000 euro intr-un nou proiect pe litoral

Compania Trotter Restaurant, controlata de omul de afaceri Catalin Mahu, lanseaza in acest week-end un proiect greenfield la malul marii, in nordul statiunii Mamaia, zona de cluburi. Investitia consta intr-un nou restaurant La Mama, al 10-lea al lantului si al doilea de pe litoralul romanesc, precum si o plaja cu lounge si beach bar care va functiona sub un brand nou, Marttinez Beach.

Citeşte mai mult: Proprietarul La Mama a investit 700.000 euro intr-un nou proiect pe litoral

   

Pagina 6 din 11

Publicitate
Banner

newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner

autentificare

Traducere

English French German Hungarian Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Important

Euro Ghid HoReCa pune la dispozitia managerilor, administratorilor unitatilor de cazare si de alimentatie publica serviciul de achizitii "Cerere de Oferta".
Serviciul este GRATUIT fara obligatii financiare, promt si eficient. Folosind acest serviciu economisiti timp si bani, primind oferte de la mai multi furnizori intr-un timp cat mai scurt. Citeste...


____________________________________